Jdi na obsah Jdi na menu
 

Prevence kriminality 2018

11. 12. 2018

 

 Ve čtvrtek 6.12. jsme vyjeli do Prahy za účelem prevence kriminality. Jako první jsme navštívili Policejní muzeum, které sídlí v areálu pražského Karlova, kde se dříve nacházel klášter založený Karlem IV. Muzeum dokumentuje a prezentuje historii, vývoj a činnost policie na území bývalého Československa od doby jeho vzniku po současnost.  Přednáška byla velice zajímavá a odměnou malým posluchačům byly historické omalovánky.

   Nemohli  jsme si nechat ujít ani vánoční  Prahu a tak naše kroky vedly na Staroměstské náměstí okouknout vánoční trhy, betlém a samozřejmě i nazdobený strom.  Jelikož jsme tam byli přesně ve 12 hodin, měli jsme to štěstí vidět i Orloj.

   Naše poslední cesta vedla na Policejní akademii, kde sídlí Speciální pořádková  jednotka. Tam jsme měli možnost prohlédnout si vozidla, zbraně a také speciální obleky a pomůcky, které tito policisté potřebují ke své práci. Pan Petr Hořejší s kolegy si pro nás připravili povídání a ukázali nám, jak některá vozidla fungují. Zodpověděli i veškeré otázky, za což jim velice děkujeme.

   Za uskutečnění výletu děkujeme skupině prevence kriminality.

 

Náhledy fotografií ze složky Preventivní program