Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jak se na ZŠ Votice, Smetanova usmálo štěstí

6. 5. 2022

 

Naše škola je již několik let zapojena do Olympijského víceboje od Sazky. Každý rok plníme Paralympijskou výzvu pro žáky s handicapem. Bylo pro nás velikým překvapením, že naše škola byla vylosována k programu Sportovní den Paralympijské výzvy. Tato akce se uskutečnila 3. května 2022 na naší škole.

Zahájení Sportovního dne proběhlo na venkovním hřišti. Organizátoři akce se představili a seznámili nás s programem. Jako první byla na programu beseda s juniorským mistrem světa v atletice a paralympijským reprezentantem Martinem Dvořákem. Přinesl nám ukázat své sportovní náčiní-kouli a disk, i speciální lavici, kterou pro sportování nezbytně potřebuje. Prohlédli jsme si získané medaile a diplomy. Předvedl nám i techniku vrhu koulí a hodu diskem. Proběhla i autogramiáda.

Na hřišti se pak žáci s trenérkou rozcvičili, aby byli připraveni na plnění sportovních disciplín. Plnily se disciplíny z Olympijského diplomu: skok z místa, hod medicimbalem a T-běh/člunkový běh/. Po každém úkolu byli vyhlášeni tři nejlepší sportovci.

Asi největší úspěch měla Kouzelnická show Pavla Dolejšky. Do svého představení zapojil i všechny žáky i pedagogy. Ať jsme sledovali co nejostřeji, kouzla jsme neprokoukli.

Na závěr děti dostaly odměny a diplomy za absolvování Sportovního dne a pan fotograf nám na památku udělal společnou fotografii.

Celý tým Paralympijské výzvy byl úžasný, všichni jsme si celé dopoledne pěkně užili. 

 

Náhledy fotografií ze složky CV2022