Jdi na obsah Jdi na menu
 

Sportovní den od Sazky

25. 9. 2023

 

Naše škola je již několik let zapojena do Olympijského víceboje od společnosti Sazka. Protože se ve škole vyučují žáci s handicapem, plníme Paralympijskou výzvu. V rámci této výzvy proběhlo losování o Sportovní den. A naše škola byla vylosována, a to již podruhé! Informaci jsme se dozvěděli ještě v minulém školním roce. Sportovní den se uskutečnil 18. září v areálu školy.

Zahájení Sportovního dne proběhlo na venkovním hřišti. Organizátoři akce se představili a seznámili nás s programem. Jako první byla na programu beseda s Miroslavem Lidinským. Tento usměvavý sportovec je bývalý voják, který se po zranění v Afghánistánu věnuje paralympijským sportům jako alpské lyžování, golf a střelba na trap/pohyblivý terč/. Přinesl nám ukázat sportovní výstroj, kterou nezbytně potřebuje právě při střelbě. Předvedl nám i sportovní brokovnici, se kterou soutěže vyhrává. Prohlédli jsme si také cennou medaili z golfu. Na závěr besedy proběhla autogramiáda.

Na hřišti se pak žáci s trenérkou rozcvičili, aby byli připraveni na plnění sportovních disciplín. Plnily se disciplíny z Olympijského diplomu: trojskok z místa, hod medicinbalem a T-běh/člunkový běh/. Po každém úkolu byli vyhlášeni tři nejlepší sportovci.

Potom přišla na řadu Kouzelnická show Pavla Dolejšky. Do svého představení zapojil všechny žáky i pedagogy. Představení mělo velký úspěch.

Na závěr děti dostaly odměny a diplomy za absolvování Sportovního dne a pan fotograf nám na památku udělal společnou fotografii.

Celý tým Paralympijské výzvy byl úžasný, všichni jsme si celé dopoledne pěkně užili.

 

Náhledy fotografií ze složky Sportovní den -Sazka