Jdi na obsah Jdi na menu
 

Víčka pro Verunku

7. 9. 2016


Ahoj jmenuji se Veronika a narodila jsem se v březnu roku 2005. Na svět jsem přišla společně se svou sestřičkou, která bohužel svůj boj o život prohrála, a tak jsem zůstala sama. Do mých prvních narozenin se celkem nic nedělo. Můj zdravotní stav nikdo neřešil. Pak to přišlo. Musela jsem na vyšetření magnetickou rezonancí, kde mi bohužel byla diagnostikována dětská mozková obrna s postižením na všechny čtyři končetiny. Tím se rozjel kolotoč běhání po doktorech. K DMO se přidalo postižení zraku a epilepsie. Kolem pátého roku jsem podstoupila operaci dolních končetin, která nebyla zas tak úspěšná, jak se od ní čekalo. Bohužel do dnešní doby nemluvím, nechodím a nesedím. Jsem zcela závislá na cizí pomoci. Celý den se o mě stará maminka a 4,5 letá sestřička, která mamince i mě moc pomáhá. Navštěvuji základní školu, kde chodím do speciální třídy s asistencí. Mám individuální plán výuky. Loni jsem podstoupila operaci a letos mě čeká další operace. Jedná se o uvolnění ztuhlého svalstva na celém těle včetně obličeje. Bohužel tato operace není hrazena zdravotní pojišťovnou a stojí 69.000,-Kč.
Víčka z PET lahví sbíráme proto, abych si z jejich prodeje mohla přispět na nákup zdravotních pomůcek, speciální očkování, brýle a na rehabilitaci. Díky pomoci druhých je to jednodušší. Všem děkuji.
Pokud se rozhodnete sbírat víčka i vy, budu moc ráda. Za vaši pomoc předem děkujeme.
 Ve školním roce 2015/2016 se celkem nasbíralo pro Verunku 1350 kg víček.
                                                       Verunka s rodinou

 

                                    verunka.jpg

CO LZE SBÍRAT: klasická víčka od vody, víčka od mléka, oleje, octa, víčka z jupíku, víčka od aviváže a čistících prostředků, víčka od sava, víčka od ústní vody, víčka z pivních sudů, víčka od kávy, víčka od granulovaného čaje, víčka od nutely,…………
Pokud chcete, můžete přinést i tenkost. hliník ( alobal, obal od paštiky, od krmiva pro zvířata, plechovky od piva, plechovky od limonád,……)